Followers

#Σούλα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Χρειάζομαι διακοπές και δεν έχω λεφτά για να πάω. Τι να κάνω;





ΑΠΑΝΤΗΣΗ από μαντάμ Σουσού

Αγαπητή πτωχούλα, το ερώτημά σου με στεναχώρησε καθότι αριστοκράτισσα και φιλάνθρωπος. Έχω ακούσει παρόμοια προβλήματα τύπου πτωχοκομείου και θλίβομαι διά του λόγου σας αλλά και διά τας εποχάς που διανύουμε. Είναι δυνατόν οι άνθρωποι να μην έχουν χρήματα για διακοπές; Αστείο μου ακούγεται. 
Όπως και να έχει καλό θα ήταν να κάνεις λίγη οικονομία, εν ανάγκη μην τρώτε κάθε μέρα αστακουδάκι, και να πας έστω και για ελάχιστες μέρες να ξεκουραστείς. Υποθέτω ότι δουλεύεις διότι το όνομα που χρησιμοποιείς είναι μία κατακρεούργηση ενός κατά τα άλλα συμπαθητικού ονόματος. Και γνωρίζω πολύ καλά
πως τέτοιου είδους μπαναλαρίες συνηθίζονται στον λαουντζίκο όπου λογικά ανήκεις, εξ ου και η υπόθεσή μου ότι είσαι εργαζόμενη γυναίκα. 
Κάνε οικονομία αγαπητή, πάρε και μία σκηνή και πήγαινε κάπου παραθαλάσσια να προσπαθήσεις ν' απολαύσεις τας διακοπάς σου, έστω και οικονομικά. Χωρίς κοσμικότητες και δεξιώσεις, τυπικούρες και κοσμικούρες. 
Αν πάλι είσαι  περισσότερο πτωχή απ' όσο μπορώ να φανταστώ. Ε τότες είμαι στη δυσάρεστη θέση να σου αναγγείλω ότι θα πρέπει να περιοριστείς στας εγκεφαλικές διακοπάς. Διάβασε κανένα βιβλίο και ταξίδεψε με την φαντασία σου ενώ θα τρως τέχνη με τα τσίγκινα κουτάλια σου.  Έστω άλλαξε λίγο το σπιτάκι σου ώστε να ξεγελάς τον εαυτό σου ότι κάτι έχει αλλάξει. Ξεκουράσου και κάλεσε και μερικούς φίλους σου δια επίσκεψην και ό,τι συνηθίζεται για ανθρώπους της τάξης σου... κρασάκι χύμα, ψησταριές στις αυλές και τα τιαύτα. Καταλαβαίνεις υποθέτω.
Καλή τύχη πτωχούλα. Ελπίζω κι εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για 'σένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: